Izleti - Gostišče Kuzmič SI

Maecenas vitae congue augue,
nec volutpat risus.
Gostišče s prenočišči ***
Pojdi na vsebino

Izleti
Da pa ne boste pri nas samo jedli in spali, se lahko odpravite na različne izlete in spoznate našo pokrajino in znamenitosti.
_______________________________________
Sotinski breg - Kugel

Hrib leži na skrajnem severnem delu Goričkega, ob meji z Avstrijo. 418 m visoka vzpetina je pretežno pokrita z gozdom in predstavlja najvišjo točko Goričkega. Na južnem obrobju je aktiven kamnolom.


Serdički ali rdeči breg

Breg je visok 416m in je takoj za Sotinskim bregom drugi največji hrib v Pomurju in na Goričkem. Z vrha, na katerem stoji brunarica, se odpira pogled na avstrijsko Štajersko in v dolino Ledave vse do Mure in čez.


Ledavsko jezero

Med vasema Krašči in Pertoča so vode Ledave in Lukaj potoka zajezene v umetno akumulacijsko jezero. Nudi prebivališče najrazličnejšim živalim ter rastlinam.


Fuks graba

V Korovski gori je v sklenjenem mešanem gozdu zasnovana gozdna učna pot z imenom Fuks graba. Gozdno učno pot so z 9 vsebinskimi točkami opremili strokovnjaki Zavoda za gozdove iz M.Sobote in tako na zanimiv način predstavili to naravno vrednoto.


Pütarov mlin

Pütarov mlin na Dolnjih Slavečih – nadstropni zidani, vodni, valjčni mlin, zgrajen leta 1921. V svojem sklopu ima ohranjeno oljarno. Deloval je do leta 1987, gnala pa sta ga voda in elektrika.


Grad pri Gradu na Goričkem

Grad Grad (nekoč Gornjelendavski grad) stoji v istoimenskem naselju Grad na Goričkem. Je najobsežnejši grajski kompleks na Slovenskem in bi naj imel 365 sob. V gradu so ogromne kleti in ječe.


Doživljajski park Vulkanija

V doživljajskem parku Vulkanija ne boste le spoznali zadnjega bruhajočega vulkana, ki je ustvaril vulkansko pobočje pri Gradu na Goričkem, ampak boste dobesedno doživeli njegov izbruh. Ob tem pa boste spoznali še veliko zanimivosti o vulkanih in geoloških značilnostih našega planeta in še posebej Goričkega.


Tromejnik

Na tromeji Slovenije, Avstrije in Madžarske v bližini Trdkove so leta 1924 postavili piramidast tromejnik. Na slovenski strani so ob mednarodnem srečanju leta 1998 zasadili lipo, leta 1993 pa namestili slovenski grb. Dostop do Tromejnika je mogoč iz vseh treh držav.
© Copyright 2017 - Gostišče Kuzmič
Nazaj na vsebino